Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά. Ένας αγαπημένος, εύκολος και γρήγορος μεζές. όπου μπορεί να συνοδέψει το ούζο και το τσίπουρο, το κρασί, ακόμα και την παγωμένη μπίρα.

Υλικά για 4 άτομα:


500 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. γλυκό μπούκοβο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λεμόνι
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
φρέσκια ρίγανη


Εκτέλεση:


Κόβουμε την πανσέτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί σε ένα τηγανάκι μέχρι να ροδοκκοκινίσουν. Προσθέτουμε το μπούκοβο το ανακατεύουμε λίγο να τσιγαριστεί και αυτό. Μετά προσθέτουμε το κρασί και με ένα αναπτήρα και με μεγάλη προσοχή βάζουμε φωτιά πάνω από το τηγάνι για να καεί το αλκοόλ του κρασιού και να μας μείνει μόνο η γεύση. Στην συνέχεια σβήνουμε την φωτιά με το χυμό από το λεμόνι, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, το ανακατεύουμε καλά μην σβολιάσει και μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι με νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση. Λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε και την φρέσκια ρίγανη αλατοπιπερόνουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα ή πιάτο της αρεσκείας μας.

 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια

Hasani Andreas. Εικόνες θέματος από hatman12. Από το Blogger.