Τηγανιτό παγωτό

Tiganito pagoto
Τηγανιτό παγωτό, σε κάποιους ακούγεται απίθανο και όμως είναι εφικτό να γίνει και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και γευστικό, ο συνδυασμός ζεστού και παγωμένου δημιουργεί μια έκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο μας. Η διαδικασία όπως πάντα στην μαγειρική είναι απλή, απλά απαιτεί μεγάλη υπομονή, ταχύτητα στην προετοιμασία και οργάνωση στα υλικά που θα χρειαστούμε για να μην ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Υλικά:

1 κιλό παγωτό βανίλια ή σοκολάτα
1 κέικ της αγοράς ή δικό μας
1 σακουλάκι σιμιγδάλι
2 ασπράδια αυγού
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Διαδικασία:

Κόβουμε το κέικ σε πολύ λεπτές φέτες με ένα πριονωτό μαχαίρι, χτυπάμε τα ασπράδια αυγού ελαφρά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λίγο νερό, αδειάζουμε την σιμιγδάλι σε ένα ταψάκι ή πιάτο και αφού έχουμε προετοιμάσει τον χώρο μας βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη. Τώρα με γρήγορες κινήσεις για να μην λιώσει το παγωτό με ένα κουτάλι ή με το εργαλείο για το παγωτό φτιάχνουμε μια μπάλα, παίρνουμε δυο φέτες κέικ και τυλίγουμε το παγωτό με αυτό, το πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να κολλήσει καλά και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Το βουτάμε στο ασπράδι και μετά το περνάμε από την σιμιγδάλι να σκεπαστεί όλο. Με την ίδια διαδικασία κάνουμε όσες μπάλες θέλουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για να παγώσει καλά. Όταν παγώσει αρκετά τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σιμιγδάλι. Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας άμα θέλουμε και απολαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Hasani Andreas. Εικόνες θέματος από hatman12. Από το Blogger.