Γρήγορη και εύκολη σπιτική λεμονάδα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό και την φλούδα από τα 4 λεμόνια και το αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση όλο το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει η λεμονάδα μας.
Όταν κρυώσει το αδειάζουμε σε πλαστικά μπουκάλια περνώντας το από ένα μικρό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να την απολαύσουμε κρύα.
Αν την προτιμάτε πιο γλυκιά ή πιο ξινή την λεμονάδα το καθορίζετε μόνοι σας από το πόσο ζάχαρη θα βάλετε. Το σίγουρο είναι ότι θα έχετε φτιάξει ένα πολύ δροσιστικό και χωνευτικό αφέψημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια