Μαρμελάδα φραμπουάζ με άρωμα ούζο.
Τα φραμπουάζ (ή σμέουρα) , είναι τα ροζ μικροσκοπικά φρούτα της οικογένειας των βατόμουρων. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο φρούτο με διατροφικές αξίες όπου πρωταγωνιστεί κυρίως σε gourmet πιάτα. Έχει υπέροχο άρωμα και γλυκόξινη γεύση και για αυτό τον λόγο μπορεί να συνδυαστεί σε πολλές παραλλαγές. Σε αυτή την συνταγή θα φτιάξουμε μαρμελάδα με Ελληνικό άρωμα από ούζο.
500 γρ. φραμπουάζ
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το φραμπουάζ με την ζάχαρη χωρίς καθόλου υγρά σε χαμηλή θερμοκρασία και περιμένουμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ούζο και το αφήνουμε να πάρει μια βράσει για μερικά λεπτά. Όταν μαλακώσει το φραμπουάζ και βγάλει τα υγρά του το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, με προσοχή μην το διαλύσουμε πολύ. Αφήνουμε τα υγρά του να συνεχίσουν το βράσιμο για λίγο ακόμα μέχρι να δέσει αρκετά το σιρόπι. Όταν δέσει το αδειάζουμε σε ένα βαζάκι ρίχνουμε και το φραμπουάζ μέσα και το αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε την δικιά μας σπιτική μαρμελάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια