Σκορδαλιά παντζάρι με καρύδια και ταχίνι.
Κάποιοι θα το ονόμαζαν Gourme, εμείς το λέμε πειραματισμό, εξέλιξη τον παραδοσιακών συνταγών.
Στην σημερινή συνταγή πειραματίστικα λίγο με το παντζάρι και έφτιαξα μια σκορδαλιά με καρύδια και ταχίνι. Η διαδικασία πολύ εύκολη όπως θα δείτε καθώς και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και γευστικότατο. Δοκιμάστε το μόνοι σας.
Υλικά για 5 μερίδες:
1 κιλό παντζάρια
200 γρ. καρύδια
5 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ταχίνι
λάδι, ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά τα παντζάρια μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι, όταν βράσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν μόνα τους και βγάζουμε την φλούδα. Βγαίνει πολύ εύκολα με τα χέρια, αν δεν θέλουμε να κοκκινίσουν τα χέρια μας φοράμε γάντια μιας χρίσης. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παντζάρια με τα καρύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν αλοιφή και στο τέλος προσθέτουμε το ταχίνι, το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπερόνουμε. Και η σκορδαλιά παντζάρι μας είναι έτοιμη.
Ένας πολύ ιδιαίτερος και νόστιμος μεζές όπου μπορεί να συνοδεύσει το ούζο και το τσίπουρο ή την ρακή.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια