Μήλο ποσέ με πικάντικη καραμέλα κρασιού.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα γλυκό σε πικάντικη εκδοχή και σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει. Στην σημερινή συνταγή θα φτιάξουμε μήλο ποσέ (βραστό) σε κόκκινο κρασί, με ζάχαρη και κόκκους πιπέρι.
Υλικά για 6 άτομα:
6 μέτρια μήλα
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ζάχαρη
10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
3-4 γαρίφαλα (προαιρετικά)
λίγα φύλλα λουίζας
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το εσωτερικό του μήλου με το ιδικό εργαλείο όπως βλέπεται στην φωτογραφία, αφαιρούμαι την φλούδα και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Σκεπάζουμε τα μήλα με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε να σιγοβράζει σκεπασμένο με καπάκι. Όταν το μήλο αρχίσει να μαλακώνει λίγο το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει. Την κατσαρόλα με το σιρόπι την αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να καραμελώσει με την ζάχαρη, δεν την σκεπάζουμε αυτή την φορά. Όταν πήξη αρκετά η καραμέλα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα κομμάτια και από πάνω πασπαλίζουμε με το κρύο σιρόπι καραμέλας και τα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια